dimecres, 27 de juny del 2007

La Guest House


Si. Visc en una Guest House. En un típica casa Victoriana (a la foto, la que senyala el cartell d'Shrader), amb escales llargues abans d’arribar a la porta. Tota la casa està plena de records de viatge i relíquies: deu haver estat una família molt viatgera. Les escales fan nyic nyic i el mòbil del jardí (perquè hi ha un jardí molt maco) fa clink clank amb el vent. Els llums s’encenen de totes les maneres possibles: amunt i a baix, estirant, empenyent, girant...un lio vaya. L’habitació molt lluminosa, àmplia amb mobles antics. Així que si, que en aquest sentit em sento com a casa, a Salardú.

Ara bé....els habitants.....ui els habitants! Vaya tela amb els habitants de la casa (m’hi incloc jo també?). Us explico. Podríem dividir la cas en tres parts: la part de baix, on hi viu la matriarca de la casa; la del mig que és on viuen els inquilins (usease, entre altres: jo) i la part de dalt on hi viu el fill de la matriarca, que és amb qui faig els tractes.

La matriarca és una senyora gran gran arrugada arrugada bola boleta. Molt afable, molt. La mires i desprèn una clama més maca! No se per que em recorda a algun personatge de la guerra de las Galaxias....potser és família del mestre Ioda?
El fill, doncs el fill no se pas per on agafar-lo...home d’uns 50 i tants, gran en dimensions, bastant American looklike... i que a vegades és amable i altres vegades és massa amable...m’enteneu oi?
Els inquilins: doncs tenim al senyor invisible, que és un individu que viu al costat de la meva habitació i que he vist (en serio) tres cops i de refiló. Sabeu el típic negre elegant? Doncs això. No puc dir el nom perquè no el sé. No puc dir que fa perquè no ho se.
A continuació hi ha la senyora incombustible, que és una dona, amiga de la família, que té més de 80 anys i és de los Angeles (LA, com diuen aquí). És una nòmada, i passa temporades a diferents llocs: uns mesos a L.A., uns mesos aquí, uns mesos a la India. Si, si, heu llegit bé. La India, olé amb la senyora. I no us ho perdeu, que dissabte se’n torna conduint ella sol cap a L.A. Toma ya.
El següent a la llista és el musculman. Sabeu el típic tio de 54 anys, moreno cremat, ros tenyit, amb músculs inflats per tonelades de proteïna o hormones i/o gimnàs i roba apretada i fashion i que no para de parlar de ell ell i ell? Doncs un com aquest és el musculman . De Canadà. Arquitecte (fustrat). Tocat per algun (o més) tipus de droga dels 70. El seu objectiu a la vida és escriure la Biblia de l’Art (en general), llibre que tots els artistes (en general) llegiran per inspirar-se. Realment tot un person, però un person que marxa dissabte, per sempre, cap a la seva pàtria, Toronto.
I finalment, la nova adquisició, que he conegut tot just fa una horeta. La Doctor Ebro (tal com s’ha presentat). Turca i pediatra, que estarà aquí tres mesos. Sembla maca, maca però hiperdiligent. Acaba d’arribar d’un viatge de 17 hores i m’ha preguntat tot el que se li pot preguntar a una persona: que faig, d’on soc, a donde voy, de donde vengo, que menjo (coincidint que estava menjant un plat de verdura a assumit que soc vegetariana), que hi ha a la casa, on pot comprar, quin temps fa, si prenc cafe (on, a continuació de la pregunta ha dit: ah clar, no prendràs cafè si fas ioga...i jo: no no, si que en prenc, i ella..ja, però serà sense cafeïna..EING?!). Rollo metralleta sabeu? Sense esperar resposta de la primera pregunta. Pam pam pam. Pregunta pregunta pregunta. ?????. Imagineu com serà quan hagi dormit! Punt positiu: apendré a respondre qualsevol cosa en anglès. Punt positiu dos: aprendré algun plat Turc, que sempre va bé de saber.





4 comentaris:

Angels ha dit...

Tal com expliques "La Guest House" sembla l´inici del guió de una pelicula, podría ser una comedia, una peli psicologica, un thriller, aixó promet, i la doctora Ebro ? .
Ahir al Rosta varem fer una sessió de cine-forum amb la peli IMAGINE, va estar molt bé, la peli es molt interessant i et quedes amb la idea de que a la vida un sempre ha de lluitar pels seus ideals, amb + soroll o amb - , pero no renunciar-hi mai i compartir-ho amb els del teu voltant(encara que a cops aixó sigui dificil).

Estimsdisima Vidalba apren algún plat Turc!!!!

lots of love
xxx

Manel ha dit...

Vidi: Estás a SF o al Rosta? Els teus inquilins son els meus? Les escales son les d'aqui, els interruptors sonen i les llums es fonen. Esperem que la teva Doctor Ebro no sigui el meu Doctor No.
...hummm... ánimo.
cric - cric - crac - crac
ñigu-ñogi-shhhs-sha

M U A

Anònim ha dit...

germanetaaa!!!!!!
vaya historieta! amb aixo, tal com diu la mama, potse fer una peli o algo! li podries donar feina a l'ivó, i una escusa per vindre't a veure a SF!! =D
tinc MOLTISSIMES ganes de vindre, i d'escoltar aquets sorolls, de fer el guiop de la peli =P, d'apendre amb tu receptes turques, i de passejar per questa ciutat amb tantes pujades i baixades..! si que s'assembla si a casa, a Salardú, amb nhigui-nhoguis i amb pujades i baixades!
bueno ùes que jo acavo d'arribar d'una de les teves cases -Barcelona- a la teva casa de veritat -Salardú-, sola, m'estic entrenat per vindre't a veure abans! =P

germaneta hem despedeixo, pero dema, si puc, tornare a escriure, i jo tambe t'anire explicant que passa per aqui..!

adiu en aranes
adeu en catala
adios en castella
i
goodbye en la llengua que ara practiques, l'america =D

MOLTISSIMS petons

ja li e donat a la lluïsa una cosa per tu, espero que no se n'oblidii!

la germaneta que testima =D,
bertaa!

Anònim ha dit...

aish aish.. vidi avere si de tant en tant actualitzem eH!

açò non pòt èster mainada,
açò non pòt èster!!

adeU*

muaaaK*

beRta,,